Calculul politei RCA la femei si factorii care influenteaza valoarea asigurarii la masina

Calculul politei RCA la femei si factorii care influenteaza valoarea asigurarii la masina
Calculul politei RCA la femei si factorii care influenteaza valoarea asigurarii la masina

Fie ca esti femeie sau ca esti barbat, polita de asigurare este obligatorie pentru toata lumea, deci nimeni nu este scutit de asigurarea obligatorie pentru masina sau masinile pe care le detine. Chiar daca in 2006 se platea cu 10% mai putin de catre femei, in momentul de fata toata lumea plateste in mod egal si nu se mai face nici o diferenta.

Care sunt factorii care influenteaza valoare politei RCA?

Exista cativa factori care vor stabili cat are de plata fiecare individ in parte si acestia sunt urmatorii:

  • Societatea de asigurari care emite RCA-ul. Fiecare societate emitatoare are un pret diferit, iar tu poti alege fie cel mai ieftin, fie cel mai bun care vi se potriveste.
  • Varsta soferului. Un alt factor foarte important este si varsta, cei tineri fiind mai predispusi la accidente, si pretul va fi mai mare
  • Vechimea permisului. Un alt factor care conteaza atunci cand iti faci un RCA este si vechimea permisului de conducere, Cei incepatori fiind fara experienta fiind mai predispusi la accidente.
  • Istoricul de daune al soferului. Cu cat aveti mai multe accidente in istoric, cu atat pretul politei va creste si el.
  • Vechimea masinii este un alt factor care poate influenta pretul RCA-ului.
  • Un alt factor care se ia in calcul este si judetul in care este incheiata asigurarea.
  • Durata pe care este facuta asigurarea este inca un factor care infleunteaza pretul. Cu cat numarul de luni este mai mare, cu atat pretul ei este mai mic comparativ cu cel mai scurt timp posibil.

Exista si multe calculatoare online, care va pot spune exact cat v-ar costa o astfel de asigurare RCA. Poti sa studiezi ofertele si apoi sa o alegi pe cea mai avantajoasa pentru tine.

Chiar daca conform statisticilor, femeile au un risc mai ridicat de a face accidente, pretul unei polite RCA pentru o femeie nu va fi diferit de cel pentru un barbat.

Polita RCA este obligatorie!!!

Trebuie as sti ca polita RCA este OBLIGATORIE pentru toti soferii, fie femei sau barbati, si lipsa acestia te poate costa destul de mult. Pe langa amenda, riscati si confiscare placutelor de inmatriculare a masinii. In plus in caz de accident aveti asigurarea ca masina dumneavoastra va fi reparata de asigurator si ne veti cheltui banii proprii.

In cele mai multe cazuri, o polita de asigurare va acoperi in totalitatea reparatiile, chiar si in cazul accidentelor mai grave.

Puteti sa faceti o asigurarea RCA chiar si online, si puteti vedea exact care este costul ei, sau puteti merge direct la un broker de asigurari si sa cereti o oferta. Intotdeauna studiaza care este cea mai buna oferta si alege-o.

Poti alege un broker online precum Pint.ro si sa obti cele mai bune oferte la RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.