Cat timp avem imunitate dupa ce am fost bolnavi de COVID-19 ?

Cat timp avem imunitate dupa ce am fost bolnavi de COVID-19 ?
Cat timp avem imunitate dupa ce am fost bolnavi de COVID-19 ?

Din pacate tot mai multe persoane sau imbolnavit cu noul virus si in tara noastra de la inceputul pandemiei. Unii au fost mai grav, altii au trecut mai usor peste boala si din pacate am avut si multe decese.

Oare cat timp am imunitate daca am fost bolnav sau infectat cu COVID-19?

Este o intrebare buna daca ai fost infectat si vrei sa sti cat timp sistemul tau imunitar este imun la acest virus. 

Se fac multe studii si cercetari pentru a vedea cat timp nu mai putem infectati cu virusul, o data ce deja am fost bolnavi. Cercetatorii au facut mai multe studii clinice pentru a vedea cat mai exact cat timp o persoana este imuna si pana cand aceasta se poate infecta din nou.

In revista Nature este publicat un nou studiu in care mai multi cercatatori de la Rockefeller University din New York, afirma  ca persoanele car au fost testate pozitiv si s-au vindecat pot avea imunitate de cel putin 6 luni.

Celulele B , cele care apara organismul de acest coronavirus generand anticopri, au avut acelasi nivel in mod constant pe toata durata studiilor. Ceea ce inseamna ca daca cineva va lua din nou contact cu virusul corpul lui va lupta imediat si va putea sa il elimine fara a se mai infecta din nou, sistemul imunitar producand atnicorpii necesari.

Celule B sunt cele care produc in mod natural anticorpii, iar ele au rol de a capta, bloca si distruge orice virus sau bacterie va ataca orignismul nostru.

Chiar daca acest nivel de anticorpi se va reduce trepat in timp, celulele B de memorie isi vor „aminti” de virus daca cineva se va imbolnavi din nou iar sistemul imunitar va produce anticorpii necesari.

Cercetatorii au mai descoperit ca anticorpii care au fost produsi de celulele B sunt mult mai puternici decat anticorpii originali, iar acestia vor rezista mai mult la viitoarele mutatii ale virusului.

De ce acest coronavirus este diferit?

Acest SARS-Cov2 face parte din familia coronavirusurilor, dar el este mai diferit fata de restul. Daca la infectare cu alte tipuri de coronavirusuri facem doar raceli si gripe, suntem predispusi sa ne racim din nou peste o saptamana de exemplu. Dar acest coronvirus este diferit iar reinfectare este foarte rara, sau daca cineva se va imbolnavii din nou va face doar forma usoara a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.