Top cele mai bune destinatii de vacanta in 2022

Cele mai bune destinatii de vacanta in 2022

Daca iti place sa călătorești prin lume, si încă nu ți-ai făcut planurile pentru 2022, am pregătitor un top 10 cu tarile care merita vizitate in 2022.

Top 10 tari de vizitat in 2022

10. Egipt 

Egiptul găzduiește piramidele din Giza, una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Dar să nu credeți că vechi este sinonim cu plictisit. În ciuda celor peste 4500 de ani de istorie, încă învățăm tot mai multe lucruri noi despre aceste minuni arhitecturale fiecare an.

Piramida Dozer, cea mai veche din grup a fost redeschisă publicului chiar anul trecut.

9. Malawi 

Malawi este considerată una dintre cele mai frumoase țări din lume. Malawi este o țară micuță în care mai sunt mult comori de descoperit. În „inima caldă a Africii” există Lacul Malawi, care este al 9-lea din cele mai mari lacuri din lume.

Malawi are foarte multe atracții precum ar fi Safari-urile în care puteți urmări elefanți, babuini, hipopotami și alte animale în habitatelor naturale, toate la un preț foarte acceptabil.

8. Nepal

Este aproape imposibil să vorbim despre Nepal fără a vorbi și despre muntele Everest. Dar această vacanță himalayană are mult mai multe de oferit pentru călătorii care urcă pe cel mai înalt munte din lume. În regiunea îndepărtată Mustang care înseamnă „câmpie fertila” drumeții pot explora deșertul înalt și pot întâlni localnici de-a lungul drumului luând masa cu specialități nepaleze precum cafea cu unt de iac și momos servit în stil „kothey” – adică jumătate prăjit și jumătate la aur.

7. Oman

Credeți ca Norvegia este singura tara cu fiorduri? Mai ganditiva. In Musandam, Oman, la granita cu stramtoarea Hormuz, muntii ating inaltimi de 2000 de metri pentru a crea o priveliste spectaculoasa pentru mici intinderi de apa. Iar asta nu este tot, decorare puteti experimenta si „cartierul gol” o intindere de desert unde Oman se intalneste cu Yemenul, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite.

6. Augulia

Augulia este un teritoriu britanic de peste mari nu o tara din punct de vedere tehnic. Aici va puteti bucura de marea acvamarina a insulei, 33 de plaje publice, caldura, hoteluri si mancare uimitoare.

5. Slovenia

În mijlocul numeroaselor destinații populare ale Europei de Est Slovenia se poate pierde printre tari. CNN îl descrie ca fiind în loc nici balcanic, nici mediteranean, nici alpin, Slovenia este mai degrabă un cocktail din toate trei servit cu propria sa întorsătură distinctă.

Datorită dimensiunii mici a țării vizitatorii pot acoperi o gama largă de  destinații înr-un timp scurt de la uluitorul loc Bled până la capitala animată Ljubljana.

4. Belize

Dacă doriți să explorați Ruinele mayașe, să înotați în apele albastre electrice sau să vedeți faună sălbatică incredibilă, Belize să știți că le are pe toate acestea dar și multe altele.

Sistemul său de rezervă de corali din Belize a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO Și este uluitor ce puteți vedea acolo.

3. Mauritius

Cred că toată lumea a auzit cel puțin o dată în viață despre insulele Maurițius. Acestea se află în Oceanul indian la aproximativ 1000 de km de în Madagascar. Vacanța se poate transforma intru evadare africană.

Insula este acoperită de niște terenuri de golf grozave oferind și o mulțime de sporturi acvatice, drumeții montane, vânătoare, stațiuni de lux, o veche capitală colonială, mâncare excelentă, hoteluri de trei sau patru stele și una dintre cele mai bune grădini botanice din lume, viață de noapte bună, baruri frumoase pe plajă, situri incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Insula este locuită de un popor multi-rasial si foarte pașnic.

2. Norvegia

Norvegia este inclusă în mod constant pe lista celor mai fericite țări din lume, deci oare care e secretul lor?  Unul dintre secrete ar fi că acestora le place să trăiască în natură,  și zic că dacă duminica te afli intru-o casă norvegiană și nu te plimbi prin pădure atunci nu e bine.

Norvegia este o țară și pentru drumeții și veți găsi urcușuri maiestoase și frumuseți magnifice care vă vor oferi o experiență de neuitat. Dacă vizitați țara vara probabil veți trăi experiența zilelor polare în care soarele nu apune, iar iarna aveți norocul poate să vedeți chiar și aurora boreală.

1. Insulele Cook

Un număr de 15 insule sunt reunite sub numele de insulele Cook Bună ziua, acest nume este dat în memoria marelui navigator englez James cook care le a descoperit prin 1773.  Dacă ajungi de aceste insule Îți va fi foarte ușor să te înțelegi cu locuitorii deoarece aceștia au limbi oficiale engleza și maorii a fiind ei fiind polinesieni.

Printre primele destinații se numără insula Rarotonga,  care îi cucerește pe turiști prin vegetația deosebit de bogată.  În apropiere de capitală se găsește o altă insulă de o frumusețe aparte denumită Aitutaki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.