Cum coacem corect vinetele acasa pe foc sau in cuptor

Stim cu totii cat de delicioase sunt vinetele, fie coapte si le mancam simple ca si garnitura, fie le facem salata de vinete. Dar pentru a fi cele mai gustoase, acestea trebuie sa fie coapte perfect.

Cum alegem vinetele?

Fie la coci pur si simplu la focul de la aragaz, in cuptor sau pe gratar o as va spun azi si trucul pe care putina lume il stie.

Mai intai vinetele trebuiesc alese cu grija, in primul rand cand le alegi vezi sa nu aiba codita uscata. Vinetele trebuie sa aiba, o culoare cat mai apropiata de negru, iar cand le atingem acestea trebuie sa fie pufoase.

Cum coacem vinetele?

De obicei vinetele cel mai bine si mai usor se vor coace pe o plita incinsa. Daca incerci sa le coci pe gratar la foc direct, atunci va dura mai mult timp si daca cantitatea de vinete este mare atunci iti va lua foarte mult timp.

Foloseste o plita mare daca faci in exterior sau daca faci in casa se poate folosi o tava.

Pregatirea lor este si ea importanta, mai intai spala-le bine si lasale sa se usuce, apoi trebuie sa le intepi cu o furculita din loc in loc, iar apoi sa le pui pe suprafata incinsa. 

Ca sa obti acel gust delicios al vinetelor, acestea trebuiesc coapte foarte bine, iar suprafata lor ar trebui sa fie arsa sau chiar carbonizata. Vinetele trebuiesc intoarse periodic si verificate.

Tot procesul de coare va dura in jur de 30-40 de minute in functie de foc.

Cum curatam vinetele?

Vinetele trebuiesc curata imediat de le-ai luat de pe foc, astfel se va lua coaja cu tot cu pulpa. Punem vinetele la scurs pe o sita, iar apoi luam una cate una si pe un tocator te despicam si cu ajutorul unei linguri luam pulpa. Mereu ai grija sa nu rama si coaja pe pulpa vinetelor astfel acestea vor avea un gust amar. 

Lasam pulpa de vananta intr-un vas la scurs un sfert de ora pana acestea se vor raci. Acum sunt gata de preparat si vei obtine cea mai gustoasa salata de vinete.

O alta metoda este sa le coci in cuptor. Dupa ce ai spalat si pregatit vinetele taiele in jumatae si pune-le la cuptor pe o tava cu hartie de copt la temperatura de 210 grade. Acum pur si simplu cureti vinetele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.