Cum tratam colicii bebelusului – sfaturi si remedii

Cum tratam colicii bebelusului - sfaturi si remedii
Cum tratam colicii bebelusului – sfaturi si remedii

Sunt o mămica care a supraviețuit in ultimele luni alături de un bebelus cu colici. Vrei sa afli cum poți supraviețui acestei perioade dificile ? Iată câteva sfaturi pentru a supraviețui cu un bebelus ce suferă de colici

TRATAMENTE PENTRU COLICILE BEBELUȘULUI !

In primul rând am început cu tratamente  sa ii dau patru picături Espumisan la fiecare masa ,apoi am mai adăugat și un Protectis doar cinci picături pe zi de preferabil seara după câteva zile am mai adăugat și Bonisan doar cinci picături de trei ori pe zi ,dimineața amiaz și seara , știu mămici poate vi se par foarte multe medicamente dar pe lângă aceste medicamente am mai folosit și ceaiuri ele fiind următoarele : Am început sa ii dau ceai de ceapa apoi baby drink ceaiul fiind pentru balonare comfort și colici  sunt super incantata de tratamentul acesta deoarce bebelușul meu nu a mai avut nici o problema cu burtica după trei luni . 

REMEDII PENTRU COLICILE BEBELUȘULUI ! 

Mămici frumoase și cu multă răbdare am început pentru bebelușul meu care ne-am confruntat cu acești colici numiti “monștri mici “cu următoarele remedii acelea fiind masajele fiind de mai multe feluri.Durata masajului este de cinci minute .Înainte de masajul propriu-zis se recomanda ca burtica bebelușului sa fie încălzită timp de câteva minute .Începem cu următoarele masaje eu le descriu exact in ordinea in care le puneam in aplicare la bebelușul meu            

Primul fiind : Palmele trebuie sa mângâie ușor burta de sus spre zona inghinală,apoi după câteva mișcări eu de exemplu număram  pana la șase apoi puneți o mâna pe burtica iar cu cealaltă masați ușor părțile laterale. 

Al doilea : Țineți mâinile pe burtica astfel încât mâna stânga sa alunece in sus ,și mâna dreapta sa alunece in jos in direcția intestinului gros ,efectuati mișcări circulare cu o singura mâna apoi cu ambele ,masajul acesta fiind de durata de cinci minute .

Și al treilea : Masarea burticii in forma de U. Mâna dreapta mângâie burtica de sus in jos pe partea stânga.După aceasta masați burtica in forma de P .O mâna aluneca pe partea dreapta a abdomenului de jos in sus apoi de la dreapta la stânga și după din partea stânga in jos.

Asemenea mișcări de masaj elimina gazele din colonul bebelușului .Sa nu uitam de “bicicleta” era preferata bebelușului meu apoi masajul se încheie cu mișcări circulare blânde .

CÂTEVA SFATURI PENTRU VOI MĂMICI ! 

Iesi la aer 

Apelează cu încredere la bunici la surori sau chiar la soțul tău ,jumătate de ora  s-au chiar o ora  pentru a iesi afara poate face minuni ! Vei avea bateriile încărcate pentru îngrijirea bebelușului 

Intr-o zi se va sfârși cu acești “monștri mici “

Dar țipatul bebelușului nu va dura pentru todeauna 

Încearcă totul 

Îl hrănești ii pui un scutec curat apoi îl lași câteva minute intr-un leagan .Nu înseamnă ca nu îl iubești s-au ca vrei sa scapi de el .Înseamnă ca pur și simplu ai nevoie de o pauza .

Rezista 

Nimic nu e ușor in ceea ce privește meseria de părinte dar trece totul atunci când îți vezi bebelușul crescând pe zi ce trece .Vei apuca sa te bucuri de bebelușul tău zâmbăreț vorbăreț gingaș și multe altele ,doar lucruri frumoase .Contează foarte mult sa fii pozitivă indiferent prin câte treci.Fiecare zi și noapte va merita într-un final .

BIBEROANE ANTICOLICI 

Eu la bebelușul meu am folosit din prima săptămâna biberonul Philips-Avent  cu dispozitiv anticolici AirFree il recomand din tot sufletul din punctul meu de vedere este cel mai bun chiar și calitativ . Suzeta de la aceiași firma Philips-Avent ultra -soft și la fel  de încântată a primit-o din prima și este fericit .

Și ca încheiere mămici trebuie sa avem răbdare bunăvoința și curaj nici nu ma gândesc ca nu exista mămici care nu au aceste calități !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.