Perioada dentitiei la bebelusi – Cum scapam de durere?

Cum sa scapam de durere in pieroada dentitiei la bebelusi?
Perioada dentitiei la bebelusi – Cum scapam de durere?

Cum sa scapam de durere in pieroada dentitiei la bebelusi?

Unii bebeluși reacționează diferit doar un mic disconfort altii pot avea febra ,diaree s-au chiar devin iritați 

In perioada dentitiei fluxul este crescut de saliva . In perioada dentitiei ar trebui sa achiziționăm cât mai multe bavetele pentru a nu murdari hainele bebelușului cu saliva.

In aceasta perioada bebelușilor le place sa amestece cât mai multe obiecte, iar in magazine se găsesc special o gama larga de produse pentru copii.

Bebelușii devin mai sensibili și foarte capricioși decât de obicei.

Scaderea durerii in timpul dentitiei

Putem folosi gelul special Anaftin Baby Gel este cu o perie fina din silicon

Anaftin Baby Gel este un aplicator special conceput. Peria din silicon masează atent gingiile astfel reduce durerea și disconfortul bebelusului

Acest gel nu conține analgezice sau alcool. Ingredientele acestui gel permite ca bebelusul sa înghită gelul deoarece nu il afectează.

Bebelușii suferă cel mai mult cu 2/3 zile înainte de apariția dinților. In special noaptea durerea este mai puternica. Acestia își ronțăie in mod constant și mâinile .Acest lucru se datorează mâncărimii cauzate de creșterea dinților. Atenția bebelușului nu este distrasa nici de jucăria lui preferata 

La cate luni cresc primii dinti?

Primii dinti, dintii de lapte denumiti in popor, vor incepe sa creasca undeva in jurul a 6 luni. Vor incepe sa isi introduca in gura mainile, vor saliva mai mult. De obicei primii dinti care ii vor ceste vor fi ce frontali din partea inferioara (incisivii centrali inferiori). Doar la varsta de 3 ani vor avea o dantura aproape completa.

Fluorul – obligatoriu in dieta bebelusului

Pentru a prevenii cariile, in dieta celor mici este recomandat sa introducem flour. Acesta il gasim de obicei in apa de la robinet. Puteti sa introdeceti apa in momentul in care incepti sa ii dati mancare solida. Cel mai bine este sa discutati cu pediatrul sa va poate oferi mai multe detalii.

Remedii naturale pentru tratarea durerii 

Primul lucru pe care il puteti face este masarea gingiilor sau puteti sa ii ofereti ceva mai rece. Inmuiati un prosop curat in apara rece si sa i-l dati sa il bage in gura. De obicei cresterea dintilor nu provoaca durere, dar unii bebelusi pot prezenta dureri, mai ales in timpul noptii creand disconfort. 

Pentru a diminua durerea adăugăm intr-o oala de inox apa o lăsam sa fiarbă și adăugăm ceai de mușețel după care luam un bețigaș, și apoi înmuiat in ceai de mușețel masăm gingia ușor, este un calmant pentru bebelus.

Multi dintre bebelusi vor face febra, nu te speria, este normal, dar daca febra persita mult adreseaza-te medicului.

Ce sa nu folosesti 

Evita cat mai mult sa folosesti tablete de dinti, geluri cu benzocaina, geluri sau tablete de dinți homeopate sau coliere de dinti de chihlimbar.

Stai departe de comprimatele de dinti care contin planta belladonna si geluri cu benzocaina. Belladonna și benzocaina sunt comercializate pentru a amorti durerea copilului, dar acestea pot avea efecte secundare.In plus, nu sunt recomandate colierele de chihlimbar. Colierele plasate in jurul gatului unui sugar pot prezenta un risc de strangulare sau pot reprezenta un potențial pericol de sufocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.