Care sunt rosiile tuguiate periculoase pentru sanatate pe care le cumparam din piata

Toata lumea este bulversata de scandalul rosiilor tuguiate, si nu mai stie nimeni ce sa creada. Pe pietele din tara au aparut acele soiuri de rosii tuguiate , despre care exista mai multe teorii. Unii fermieri sustin ca acel „mot” ar fi de la soiul de rosii care este unul bulgaresc si mai timpuriu, dar specialistii ar fi de parere ca acesta este aparut prin simplul fapt ca rosii ar fi fortate cu diverse chimicale sa creasca si sa se coaca mai repede.

Pericolul din rosiile tuguiate cumparate din piata

Cu toate ca perioada normala de aparitie a rosiilor romanesti la tarabe ar trebui sa fie undeva in luna iunie, noi vedem chiar din luna mai sau chiar aprilie rosii romanesti deja coapte. Despre acest rosii cu mot micute, producatorii spun ca este o caracteristica a soiului Prekos, originar din Bulgaria.

Trebuie sa stiti ca acel tugui se gaseste foarte rar la rosiile timpurii si este un o forma specifica doar soiului Prekos. Cele care apar repede pe piata ar trebui sa stiti ca au fost stimulate sa creasca fie prin polenizarea sau maturarea fortata a fructelor. 

Ce spun specialistii de spre rosiile tuguiate

Specialistii din horticultura spun au toate motivele sa creada ca aceste rosii nu sunt cele bulgaresti si ca sunt doar niste produse fortate nenaturalasa se dezvolte cu tot felul de substante controversate care tocmai ca erau folosite in exces au fost interzise. Se folosesc substante precum Ethrel sau 2,4D care nu mai lasa fructul plantei sa se hraneasca cu cu substante nutritive, opresc cresterea si dezvoltarea si grabesc coacerea.

Pana la urma este doar o goana dupa bani, iar producatorii nu mai tin cont de sanatatea noastra. Deoarece concurenta isi spune cuvantul producatorii fac tot posibilul sa ajunga pe piata cu fructe si legume nesanatoase care sunt crescute in urma folosirii unor chimicale.

Cum aplica substantele interzise pe fructe si legume producatorii

Substantele interzise folosite sunt Ethrel sau 2,4D. Cei care le folosesc stropesc plantele cu aceste substante sau le aplica cu o vata inmuiata in ele si se aplica pe fructul plantei. Fructul nu mai creste natural si nu se mai dezvolta, doar este grabit procesul de coacere si planta va fi una doar fara gust si fara proprietati nutritive.

Multa lume este pacalita in piata de producatori si cumpara aceste rosii fara gust desi sunt produse chiar in zona lor, dar nu mai sunt ce ar trebui sa fie.

Cum arata rosiile tuguiate periculoase

Aceste rosii vor avea un aspect anormal cand sunt taiate iar interiorul nu are seminte si este verde. Trebuie bine stiut ca acel tesut verzui nu este comestibil si trebuie eliminat.

Lipsa semintelor este data de faptul ce aceste rosii nu au avut timp sa se dezvolte iar in interior acele vinisoare verzui si miez verde este semn ca sau folosit tot felul de solutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.